Nasze dania:

Rozumiemy potrzeby klientów, dlatego razem z Wami na każde przyjęcie przygotowujemy indywidualne kompozycje przystawek i dań. 
Żeby ułatwić Wam  decyzję, proponujemy wybór naszych sprawdzonych przepisów. Syciły zadowolonych gości już na niejednym przyjęciu.

Ulubione zupy:

  1. Rosół z makaronem– przepyszny, tradycyjny wywar z delikatnego mięsa. Podawany z makaronem z jaj przepiórczych
  2. Barszcz czerwony – klasyczna zupa przygotowana na zakwasie z buraków
  3. Zupa grzybowa – aromatyczna zupa z grzybów leśnych z ziemniakami
  4. Żurek tradycyjny – tradycyjny żur na zakwasie chlebowym z czosnkiem, pyszną podpieczoną kiełbasą śląską i jajkiem.
  5. Francuska zupa cebulowa – zeszklone na masełku krążki cebuli duszone w białym winie i rosole podawane ze złocistym pieczywem serowym   
  6. Krem pomidorowy z mozarellą i bazylią – gęsta i aromatyczna zupa z pomidorów z nutą bazylii podawana z mozarellą 
  7. Krem z burakaaromatyczna zupka z buraków i innych warzyw z dodatkiem mięty, podawana z kozim serem lub wędzonym twarogiem 
  8. Sezonowy krem dyniowy– jesienna zupa z dodatkiem imbiru i pomarańczy z grzankami 
  9. Zupa tajska – kremowa, rozgrzewająca, mocno pikantna zupa z wyraźną nutą curry – z kurczakiem lub boczniakami 
  10. Zupa piwna – wywar z wędzonki na piwie pszenicznym z delikatnym kurczakiem przyprawiony drobno posiekanym świeżym szczypiorkiem
  11. Zupa gyrosowatreściwa zupa z mięsa drobiowego z dużą ilością papryczki i cebulki   
  12. Zupa a’la Strogonoff– zupa mięsna na bazie mięsa drobiowego z pieczarkami, ogórkiem konserwowym i dużą ilością śmietanki
  13. Flaki – tradycyjna potrawa z mięsa i żołądków wołowych w formie gęstej zupy
  14. Bogracz – treściwa i dobrze przyprawiona zupa gulaszowa

 

Pożywne mięsa:

  1. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym– grillowane polędwiczki wieprzowe duszone w sosie kurkowym przyprawione młotkowanym pieprzem
  2. Polędwica wieprzowa po krakowsku – roladki z polędwicy wieprzowej nadziewane serem wędzonym i krakowskimi wędlinami skąpane w sosie myśliwskim
  3. Roladka z indyka w sosie miodowo-musztardowymdelikatny filet z indyka przełożony serem fetą w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i prażonymi migdałami 
  4. Roladki mocno paprykowefileciki z kurczaka z paprykowym farszem w sosie pomidorowo – paprykowym
  5. Frykadelki w pieczarkachklopsiki mielone duszone w gęstym sosie śmietankowo – pieczarkowym
  6. Rolady śląskie – zrazy wieprzowe lub wołowe wypełnione ogórkiem, cebulką i boczkiem, z delikatnym posmakiem musztardy w sosie własnym
  7. Udko z kaczki konfitowana kaczka w towarzystwie jabłuszka i złocistej cebuli
  8. Rolada z udźca z indyka nafaszerowana śliwkami i chrupiącym boczkiem
  9. Polędwiczki polsko – włoskie – delikatne kotleciki z polędwicy zapiekane z cukinią z suszonymi pomidorami i z serem oscypkowym
  10. Roladki drobiowe ze szpinakiem w szynce szwarcwaldzkiej – kruche mięsko drobiowe owinięte wędzoną szynką szwarcwaldzką, nadziewane szpinakiem i oprószone ziołami prowansalskimi i czosnkiem
  11. Kotlet drobiowy płatki fileta w złocistej panierce z migdałami lub w panko
  12. Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem mozzarellą – złociste pączki z udek z kurczaka nadziewane smażonymi na masełku pieczarkami i serem mozzarella owinięte wędzonym boczkiem
  13. Racuchy drobiowe z pieczarkami – placuszki z ciasta naleśnikowego z kawałkami kurczaka, pieczarek i cebulki
  14. De volaille –  roladki drobiowe w chrupiącej paniercefaszerowane wypływającym masełkiem ze świeżym koperkiem
  15. Kotlety pod pierzynką – delikatne fileciki z kurczaka zapiekane z boczkiem z papryką, pieczarkami, porem z majonezem lub warzywami z sosem czosnkowym na bazie beszamelu pod serowym przykryciem
  16. Szaszłyki drobiowe – marynowane w papryce i ziołach kawałki kurczaka nabijane na patyk w towarzystwie cukinii, papryki, cebuli i boczku
  17. Pełna kieszeń pierś z kurczaka wypełniona pieczarkami i żółtym serem marynowana w śmietance z dodatkiem wytrawnego trunku
  18. Szarpańce z kurczakiem – soczyste placuszki z kawałkami kurczaka i parmezanem
  19. Nuggetsy z sosem soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce panko, podawane z sosem keczupowo-majonezowym
  20. Kotlety cordon bleu w sezamie – wieprzowe lub drobiowe kotlety nadziewane szynką, rozpływającym się serem w ozdobnej panierce sezamem
  21. Kotlety schabowe – dobrze przyprawiony schab ze złocistą panierką
  22. Schab ze śliwką – talary soczystego schabu z chrupiącą skórką nadziewane aromatyczną suszoną śliwką kalifornijską
  23. Schab w sosie myśliwskim – plastry schabu z szynką i żółtym serem zapiekane w sosie myśliwskim
  24. Karkówka wieprzowa w paprykowej marynacie – plastry karkówki wieprzowej przekładane marynatą z papryki, cebuli i pikantnego sosu pomidorowego
  25. Karkówka z grzybami plastry karkówki wieprzowej przekładane grzybami leśnymi i cebulką
  26. Steki z grilla – peklowana karkówka wieprzowa przyrządzana tradycyjnie na grillu opalanym węglem drzewnym.
  27. Rolada serowa z mięsem mielonym – rozpływające się w ustach ciasto serowo-majonezowe przekładane mięsem mielonym z szynki wieprzowej
  28. Golonkana kapuście – wieprzowa golonka przygotowywana na bawarski sposób z dodatkiem piwa, podawana na kapuście
  29. Żeberka na kapuście złociste żeberka wieprzowe, pieczone w marynacie miodowej, serwowane na kapuście
  30. Rombanka – uczta dla prawdziwego mężczyzny dobrze przyprawione różne części kulinarne wieprzowiny i drobiu
  31. Udziec wieprzowy delikatna, soczysta i aromatyczna szynka wieprzowa z kością (porcja xxl)

 

Ryby:

  1. Łosoś grillowany – grillowany dzwonek lub filet z łososia atlantyckiego, podany z sosem cytrynowym
  2. Łosoś w szynce szwarcwaldzkiej roladki z łososia otulone aromatyczną szynką szwarcwaldzką
  3. Dorsz z brokułami – delikatny filet z dorsza, zapiekany w sosie beszamelowym z brokułami
  4. Roladki z pstrąga – grillowany filet z pstrąga zawijany z koperkiem, podawany na sosie ratatouille
  5. Medaliony rybne – kotleciki mielone z ryby, udekorowane rozetką z mascarpone i prażoną cebulką

Nieodzowne dodatki:

  1. Kluski śląskie– tradycyjne jasne kluski
  2. Kluski tarte – pyzy ziemniaczane
  3. Ziemniaki z wody gotowane ziemniaki polane masłem i posypane koperkiem
  4. Ziemniaki smażone z cebulką i boczkiem – smażone na boczku i cebulce plastry ziemniaków doprawione solą i pieprzem
  5. Szpinakowe puree puree ziemniaczane z dodatkiem szpinaku i czosnku
  6. Ziemniaczane księżyce – podpiekane na złocistobrązowy kolor ćwiartki ziemniaków przyprawione papryką czerwoną
  7. Ziemniaczane łódeczki z serem i sosem czosnkowym – połówki ziemniaków faszerowane nadzieniem z sera feta, pora, boczku i ziemniaka, serwowane z sosem czosnkowym
  8. Ziemniaczane łódeczki z mięsem mielonym– połówki ziemniaków wypełnione meksykańskim sosem z mięsem mielonym, ostrymi papryczkami chilli, czerwoną fasolą i kukurydzą
  9. Ziemniaki nacinane – ponacinane, młode ziemniaczki pieczone w skórce z oliwą z oliwek w obecności czosnku, podawane z tzatzikami
  10. Ziemniaki gratin francuska zapiekanka z pokrojonych w plasterki ziemniaków zapiekanych w śmietanie
  11. Krokieciki ziemniaczanewałeczki z masy ziemniaczanej w chrupiącej, złocistej panierce
  12. Pańczkraut ubite ziemniaki z białą kapustą, cebulą i boczkiem
  13. Kulki ryżowe z pieczarką – orientalne kluseczki z ryżu białego nadziewane pieczarkami i żółtym serem w delikatnej panierce, serwowane z sosem pieczarkowym
  14. Risotto niezwykle aromatyczny ryż przygotowany na bulionie z marchewką i porem
  15. Gnocchi – włoskie kluseczki okraszane boczkiem i cebulką

 Propozycje surówek i sałatek:

  1. Kapusta czerwona na ciepło
  2. Kapusta biała na ciepło
  3. Buraczki zasmażane
  4. Warzywa na ciepło podane z
  • masłem
  • bułką
  • sosem beszamelowym
  • sosem holenderskim
  1. Surówka z białej kapusty z czosnkiem
  2. Surówka z miodem i koperkiem
  3. Surówka z kapusty czerwonej
  4. Surówka z marchewki z jabłkiem i mandarynką
  5. Colesław
  6. Buraczki
  7. Carpaccio z buraka
  8. Sałatka gyrosowa
  9. Sałatka grecka
  10. Rucola z kozim serem i gruszką
  11. Sałatka z szynką szwarcwaldzką i orzeszkami nerkowca
  12. Sałatka z grillowanymi warzywami, roszponką i fetą
  13. Sałatka liściasta z kurczakiem i kiełkami słonecznika
  14. Mix sałat z grzankami i sosem czosnkowym
  15. Sałatka „granatowa” z serem blue i orzechami Pini
  16. Kapusta pekińska „kolorowa”
  17. Kapusta pekińska ze słonecznikiem
  18. Kapusta pekińska z kurczakiem wędzonym i czerwoną fasolą
  19. Sałatka z makaronu ryżowego
  20. Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
  21. Sałatka z makaronem kuksu i kurczakiem
  22. Sałatka z selera konserwowego z ananasem
  23. Sałatka Waldorfa z selera (korzeń lub nać) z rodzynkami i orzechami
  24. Sałatka warzywna tradycyjna lub w świeższym wydaniu
  25. Sałatka brokułowa z suszonymi pomidorami
  26. Sałatka kalafiorowa „kolorowa”
  27. Sałatka kalafiorowa z jajkiem

A na zakąskę:

  1. Patera z mixem przekąsek typu ,,finger food’

(np. mini hamburgerki, mini hot-dogi, rożki nadziewane pastą jajeczną, guziczki z salami, tartinki z ciasta francuskiego z serem blue, parówki w cieście francuskim, tortille zapiekane z kurczakiem, ptysie nadziewane sałatką z szynki, bruschetty, croissanty z łososiem)

  1. Patery wędlin i serów
  2. Tymbaliki drobiowe
  3. Jajeczka w sosie tatarskim
  4. Tatar wołowy (podawany z pieczywem i masłem)
  5. Śledziki
  6. Pieczarki smażone z sosem czosnkowym
  7. Rolada łososiowa
  8. Rolada serowa
  9. Mini kanapeczki dekoracyjne
  10. Sushi
  11. Caprese

Inne:

  1. Lasagne
  2. Makaron z sosem borowikowym i kurczakiem
  3. Krokiety(z mięsem, kapustą i grzybami, z pieczarkami i żółtym serem)
  4. Bigos z bułeczkami
  5. Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiempodawane na sosie pomidorowym 
  6. Cannelloni ze szpinakiem – makaronowe rureczki wypełnione farszem szpinakowym
  7. Papryka faszerowana papryka nadziewana orientalną potrawką z makaronu i warzyw
  8. Cukinia faszerowana – cukinia nadziewana warzywami
  9. Smażony camembert – podawany z żurawiną
  10. Makaron z krewetkami
  11. Gołąbki z rybą i sosem krewetkowym
  12. Gnocchi :
  • z warzywami
  • ze szpinakiem

 Desery:

  1. Tiramisu
  2. Panacotta z musem malinowym/truskawkowym
  3. Deser z białą czekoladą i musem z mango
  4. Deser z ciemną czekoladą i frużeliną wiśniową
  5. Deser pistacjowy
  6. Deser czekoladowo – miętowy
  7. Deser z karmelizowaną gruszką z musem marcepanowym